جدیدترین اخبار :
  • اعضای هیئت مدیره سازمان‌های مناطق آزاد چابهار و دوغارون انتخاب شدند
  • پای تاجیکستان به چابهار و کریدور شمال-جنوب باز می‌شود
  • مقایسه عملکرد شاخص‌های ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۳ با مدت مشابه در سال ۱۴۰۲
  • مکران کجاست؟
  • سواحل مَکُران نیازمند زیرساخت‌های اینترنتی برای توسعه اقتصاد دریا محور است

بندر چابهار فرصتی استراتژیک برای اقتصاد افغانستان

اقتصادی | تاریخ خبر : 3/10/23 | تعداد بازید :73
وزارت امور خارجه طالبان اعلام کرد بندر چابهار یک فرصت استراتژیک برای اقتصاد افغانستان است.

مقامات نمایندگی وزارت امور خارجه حکومت طالبان در هرات اعلام کرده‌اند که بندر چابهار یک فرصت استراتژیک برای اقتصاد افغانستان است که می‌تواند تحولات بزرگی در این زمینه ایجاد کند.

 رحمت‌الله فیضان، معاون نمایندگی وزارت امور خارجه طالبان تأکید کرد که بندر چابهار می‌تواند به عنوان یک گلوگاه اقتصادی و ترانزیتی نقش ایفا کند. با توجه به موقعیت جغرافیایی افغانستان به‌عنوان یک کشور محصور در خشکی، بندر چابهار به افغانستان این امکان را می‌دهد که به آب‌های آزاد دسترسی پیدا کند.

وی با اشاره بر اینکه این بندر می‌تواند تجارت افغانستان را تسهیل کرده و مسیرهای متنوع‌تری برای واردات و صادرات ایجاد کند که به کاهش هزینه‌های اقتصادی و وابستگی کشور به مسیرهای محدود کمک خواهد کرد، اظهارداشت: بندر چابهار که به عنوان یک مسیر تجاری استراتژیک شناخته می‌شود، یکی دیگر از موضوعات مهمی است که مدنظر مسئولان حکومتی افغانستان است.

رحمت‌الله فیضان افزود: بندر چابهار برای افغانستان نقش حیاتی دارد. این بندر می‌تواند به رشد صادرات و توسعه اقتصادی افغانستان کمک کند و در عین حال، روابط تجاری افغانستان با کشورهای منطقه و جهان را گسترش دهد.

معاون نمایندگی وزارت امور خارجه افغانستان در هرات خاطرنشان کرد: بندر چابهار به عنوان یکی از ابزارهای استراتژیک برای گسترش روابط تجاری، می‌تواند نقش بسزایی در رشد صادرات و توسعه اقتصادی افغانستان ایفا کند.

وی با تاکید بر اینکه حمایت کشورهای اسلامی و جلب حمایت سیاسی در سطح بین‌المللی می‌تواند به تثبیت مشروعیت افغانستان در عرصه جهانی کمک کند و فرصت‌های جدیدی را برای این کشور فراهم سازد، گفت: سفر اخیر وزیر امور خارجه حکومت افغانستان به امارات و دیدارها با مقامات اماراتی و هندی نشان‌دهنده رویکرد دولت افغانستان برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و دیپلماتیک در منطقه است.

 فیضان این اقدامات را به عنوان گامی مهم در راستای بازسازی روابط خارجی افغانستان و کاهش انزوای سیاسی این کشور در سطح جهانی، دانست و افزود: این تلاش ها نه تنها به توسعه همکاری‌های اقتصادی و بشردوستانه کمک خواهد کرد، بلکه درهای جدیدی را برای منافع اقتصادی و دیپلماتیک بلندمدت افغانستان با کشورهای منطقه و جهان باز خواهد نمود.

بندر چابهار به عنوان یک مسیر استراتژیک، نه‌تنها می‌تواند اقتصاد افغانستان را تقویت کند، بلکه جایگاه کشور را در منطقه نیز بهبود بخشد. با تداوم تلاش‌های دیپلماتیک و تقویت روابط با کشورهای همسایه و فرامنطقه‌ای، افغانستان می‌تواند به سوی آینده‌ای روشن‌تر حرکت کند.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل